„УМЕТНИЦИТЕ ВО ЧЕСТ НА СВ. НИКОЛА“

Вечерва во ЦК „Марко Цепенков

„Уметниците во чест на Свети Никола“ е веќе традиционална изложба за паторниот празник на градот, и ќе биде отворена вечерва во 18 часот во ликовнито салон на ЦК „Марко Цепенков“. Точно 22 уметници земјава и НУ Завод и Музеј – Прилеп се претставуваат со дел од своето богато творештво посветено на Свети Николај, чудотворец, архиепископ Мирликиски.

На јаве се автентичното творештво на иницијаторот Драги Хаџи Николов од Гевгелија и други сликари.   

Loading