ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО

Џудо

Najuspesnite dzudisti od SeisinФинишира сезоната во џудо спортот. В недела во СОУ “Ристе Ристески – Ричко” е Државното екипно првенство за сениори и сениорки. Се очекуваат интересни борби и успешни настапи на прилепските претставници. Претходно во истата сала се одржа турнирот “Карпалак” со учество на седум клуба и 70 натпреварувачи. Од домашниот клуб Сеишин најуспешни, со освоено прво место беа пионерот Давид Везенкоски, Јован Најдоски и Марко Тодорчески, кадетите Мартин Тодорчески, Марио Тошески, Диме Ивчески, Михаил Конески и Александра Најдовска, јуниорите Александар Апостолоски и Александар Петрески.

Loading