БОРБА ЗА ЧЕТВРТО МЕСТО

Пинг понг – Младост

Суперлигашот Младост добро го почна првенството, но лошо продолжи. По трите победи со Телеком, Радовиш и Вардар следеа порази од Гоце Делчев, Струга и Работнички. Големите борци на пингпонгарската маса Јованоски, Петрески и Јочкоски најубедливо загубија од аутсајдерот Струга, со 5-0 службено. Дознаваме дека отпатувале, но некомплетни не можеле да состават тим. Доколку победеа, можеа да се надеваат на место повисоко од четвртото. В недела гостуваат во Штип на Шампиони ФА.

Табела: Гоце Делчев 10, Работнички 8, Шампиони 6, Младост 5.

Loading