ТРОЈЦА ДЕБИТАНТИ

Џиуџица

Ќе има силен меѓународен турнир во бразилска џиуџица во Скопје. Клубот Максам учествува да ги обучи членовите. Првпат на меѓународна сцена ќе се појават дебитантите до 18 години Мартин Николов, Стефан Сталески и Наумче Трајкоски. Останатите двајца се нешто поискусни, настапуваат вторпат, Христијан Граороски и Душко Јаничиевиќ. Тренерот Пеце Ангелески смета дека е доволно да напредуваат со собирање искуство. 

Учествуваат повеќе од 20 тима од Србија, Бугарија, Албанија, Хрватска, Македонија и од други земји на Југоисточна Европа.

Loading