ПАЛМИТЕ ВО ЗИМСКА РУБА

Griza za zdravjeto na palmiteКомуналците ги заштитуваат палмите за претстојните ниски температури. Растенијата од југот, кои одолеаја на променливата клима, се обезбедуваат од студот со најлонски фолии. Зимското руво им е спас од мразот и опстанок во зима. Високите влакнести стебла од егзотичните земји се завиткуваат и со памучна ткаенина да се “греат” во “кочан” зимата што доаѓа, макар што стручнаците велат дека се отпорни до минус 15 степени. 

Loading