ШЕСТ СПРАВИ НА МАЛ ПРОСТОР

Гимнастика

Moment od gimnastickiot turnirКога се сака сé се може. Огромна беше желбата за гимнастички турнир во градов после долга пауза. Иако немаше поголема соодветна сала на располагање, клубот Партизан Соколи на Златко Ангелески успеа да организира натпревар во малиот објект на ДГС Партизан. Таму беа сместени шесте справи, записничката маса со судиите. Дури имаше место за неколку гледачи. Навистина ова е подвиг. Младите гимнастичари со задоволство ги покажуваа вештините на партер, кругови, греда… Учествуваа Орце Николов (Скопје), Велес, Кавадарци и Партизан Соколи.

Loading