СЛИКИ НА МИРОСЛАВ МАСИН

Вечерва во ЦК ,,Макро Цепенков,,

Изложба на 10 фотографии од Мирослав Масин ќе биде отворена вечерва од 19.30 часот во галеријата од ЦК ,,Марко Цепенков“. Навидум се дел од циклусот „Enchantѐ“. Делата се во комбинирана техника, најмногу акрил. Уметникот првпат изложува во Прилеп.

Масин дипломирал на ФЛУ во Скопје. Член е на ДЛУМ. Имал бројни самостојни изложби во земјава и во странство.

Loading