РИСТЕСКИ НОВ В.Д. ДИРЕКТОР

В болница

Sostojbata vo bolnicata -nov predizvik za Petar   RisteskiДипломираниот стоматолог Петар Ристески е новиот вршител на должноста директор во болницата. Ристески за прв човек доаѓа на местото од досегашниот Илија Богатиноски.

Тој, минатите три години го водеше Здравствениот дом. Со менаџирањето придонесе да се слеат 30 милиони денари со кои се извршија крупни инвестициски зафати, од реновирање на објектот, обезбедување нови апарати и набавка на нови возила.

Болницата се соочуваше со крупни проблеми од недостиг на финансиски средства, лекарски и медицински кадар, дури и до блокирана сметка. 

Loading