Летнаа годините

Se e isto, osven godiniteПоловина век од матурирањето

Баби и дедовци, а пред седмата деценија, се собраа во гимназијата да го прослават матурирањето пред половина век. На заеднички школски час со класниот раководител се вратија на гимназиските лудории и промуабетија за животниот пат и потомството. Некои заминале од градот, некои малку излегувале да се видат со седите коси и избрчканите лица. Ги завладеаа емоциите и им навреа сеќавањата на одбележувањето на 50 годишнината од матурирањето. Се потсетија на најинтересните случки од гимназиските денови кои, како што велат, им летнале како миг. 

Loading