Оштетувачи на цветовите од липите

Kradcite gajle nemaatТаман се почувствува пријатниот мирис на липите на дрворедите на Булеварот, собирачите на цвет ги нападнаа крошните. Подготвени, со долги стапови со ножица го сечат цуто заедно со гранките и им ја разголуваат ароматичната облека. Напаѓачите, без трунка чувство за иднината на дрвјата,  туркаат сé и сешто, од ветките да го соберат цутот. Залудни се прекорите од минувачите и од наплатувачите на паркингот. Немаат гајле и око не им трепнува на цветокрадачите. А за срам и да не се зборува. Дури се агресивни, ако некој им укаже на уништувањето. Подготвени се да се борат со стапот со ножиците. 

Loading