ДОКРАЈ ЛИДЕРИ

Фудбал

Go simna Vardar od vrvot - Bojan KasnioskiПобеда само кога беше слободна во 13. коло го препушти првото место на неготински Вардар, но веднаш во наредното коло се врати на врвот, каде се очекува да остане до крајот. Екипата на Дарко Крстески со головите на Шаркоски, Аломеровиќ и Мегленски од пенал победи над Млекар во Мало Коњари, а во соседното Големо Коњари домашните со голот на Б. Касниоски го совладаа Вардар, туркајќи го скалило подолу. Значајна победа за опстанок од 2-0 над Црвена ѕвезда постигна 11 Октомври, а Партизан одигра само 1-1 дома со Превалец. Викендов не се очекуваат промени на табелата, затоа што кандидатите за првото место играат дома, Победа со Г. Коњари, Вардар со Борец.

Табела: Победа и Вардар по 34, Превалец 29, Партизан 26, Борец 19, Г. Коњари 18, 11 Октомври 16.

Loading