ДЕЛА НА 30 НАШИ УМЕТНИЦИ

Del od umetnicite na DLUP ke ce pretstavat so svoi dela na grupnata izlozbaГрупна изложба на 40 дела од 30 уметници, членови на ДЛУП, ќе биде отворена вечерва од 19.30 часот во ликовниот салон на ЦК “Марко Цепенков”.

Се презентира новосоздаденото творештво на слободни теми на сликарите, скулпторите, вајарите, графичарите.

Ќе бидат доделени четири награди за животно дело “Велебит Рендиќ”, за сликарство “Борко Лазески”, за вајарство “Јордан Грабул” и за графика “Ордан Петлески”.

Loading