И ПРОФЕСИОНАЛЦИТЕ ЗИНАТИ НА КУЛИНАРСКИТЕ КРЕАЦИИ

Umetnost vo aranziranje na hranaЛанската победничка Зорица Димоска ќе го афирмира градот на традиционалната државна манифестација “Вешта жена” во Тетово. Неа ќе ја придружува и Весна Талеска, заради освоените многу поени. Тие ќе ги претставуваат умешните жени од градов во подготовката на главно јадење, десерт и аранжирање на маса со тема.  

И професионалните готвачи можат да им позавидат на кулинарските способностит на прилепските мајстори од женски пол. Кулинарството како пасија ги зближува жените од различни професии, политички убедувања, етникуми и ја мотивира жената да се промовира во сегментот во кој е најсилна – храната.

Loading