ЛИКОВНО АТЕЛЈЕ ЗА ТВОРЕШТВО

Во ЦК ,,Марко Цепенков”

Ateljeto - mesto za tvorestvo i druzba na prilepskite umetniciДел од поранешниот простор на Сцена 105,  стана ликовно ателје во кое уметниците, членови на ДЛУП, ќе можат да творат, да се дружат, да разменуваат искуства. Останатиот дел од просторот е за Младинското драмско студио.

 Тони Чатлески, директорот на ЦК “Марко Цепенков” изјави дека првпат уметниците добиваат свое катче за уметнички израз, простор заедно да сликаат.

За уметниците е радост и дар.

– Просторот е можност за мотивација за творештво во друштво на колеги – вели уметницата Билјана Бинчев.

– По галеријата за нашите дела, веќе имаме ателје за поплодно творештво – вели Марјан Стојаноски, претседател на ДЛУП.

И градоначалникот Марјан Ристески присуствуваше на отворањето на ателјето. 

Loading