КАМЕНАТА КОЛОНИЈА – “ПРИЛЕПСКИ КРИНОВИ”

Kamenot gi zbra mozaicarite i skulptoriteДесетина уметници скулптори и мозаичари од земјата и странство се собраа на четвртото издание на колонијата “Прилепски кринови”. Меѓу уметниците се Горан Девлиќ, Филип Николиќ, Предраг Тодоровиќ, Славица Ердељановиќ – Цурк, Јасмина Руневска и Александра Богоеска. Ќе создаваат мозаици и скулптури, кои ќе останат трајно наследство на организаторот фирмата Крин КГ. Куорзитет е  учеството на 10 годишната Дора Јованоска, која во творештвото им се придружува на уметниците.

На 28 август од 20 часот во ликовниот салон на ЦК “Марко Цепенков” ќе биде отворена изложба на која освен делата создадени годинава ќе бидат презентирани и творбите од претходните три години.

Loading