РИСТЕСКИ ВОДИ ТРОЈНО ПРЕД ЛОКВЕНЕЦ

Според анкетата на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Институтот за демократија “Социетас Цивилис”, во Прилеп 75 отсто од гласачите би излегле на избирачките места. Од нив 52 отсто би гласале за кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ, Марјан Ристески, додека 15 отсто за кандидатот на СДСМ, Хари Локвенец. Советниците од владејачката партија во спроведената анкета водат пред советниците од опозицијата со 32 отсто, наспроти 14 отсто.

 

Loading