Разделба со Шукуроски

Ин мемориам

На 58 години почина Петар Шукуроски, професор по физичка култура, истакнат ракометен тренер. По кусата кариера како играч, млад ја почна тренерската. При крајот на седумдесеттите создаде перспективна женска екипа на Т. Комбинат, која после созреа за влез во Втора југословенска лига. Новиот клуб Металотехника од втора, експресно го внесе во Прва лига во деведесеттите. Шукуроски беше во првиот стручен штаб на женската сениорска репрезентација на Македонија.

Loading