ПРВИТЕ БОДОВИ НА 11 ОКТОМВРИ ВОЛЕЈ

Новоформираниот клуб “11Октомври Волеј” под водство на тренерите Орде Цветаноски и Васко Гајтаноски успешно го започнаа државното младинско првенство во Тетово, победувајќи го фаворитот за првото место “ВАРДАР” со 2:1. Тоа е поттик за нови подвизи во двата престојни турнирски натпреварувања на пролет. Првиот меч со “Работнички Фершпед”, го загубија 2:0, поради неискуството. Иако во два сета доминираа прилепчанки, на крајот им падна концетрацијата и загубија. Генерацијата кадетки го гледа успехот во пласманот меѓу најдобрите четири екипи.

Loading