Млад сум, но немам страв

Ракомет: Менде Петлески, нов тренер на Жито Прилеп

Очекував понуда да покажам колку можам – вели професорот

Професорот по физичка култура, со специјалност ракомет, Менде Петлески (27) е нов тренер на женскиот тим од Жито Прилеп, по разидување на клубот и разделбата со Ристо Магдинчев. Петлески доаѓа од младинско – кадетската школа. Имаше кариера како лево крило во ТК Бренд, МРК Вардар и Вардар про. Првпат води сениорски тим. Прифатив, подготвен со знаење од студиите, искуство како играч и младински репрезентативец. Соработував со искусните колеги Аце Станковски, Гино Стрезовски… Не се плашам, туку со нетрпение ја чекав понудава – вели Петлески. На првиот собир беа 13 првотимки: Наумоска, Дурланова, Павичевиќ, Т. Стојановиќ, Мркиќ, Цветановска, Штериева, Аџулеска, Илиеска, Серафимовска, Матановиќ, А. Стојановиќ и Кликовац, а оправдано отсуствуваа Јаломитеану и Петковска. Предстои вклопување на новиот стратег и обратно. Сите ги запознав преку тренинзите и мечевите. Со напорна работа ќе дојдат резултатите – смета Петлески.

Нема датум за Заечар

Планирани се пријателски на Жито Прилеп, а првенствените тешко се закажуваат. Одложената од 1. коло дома со српскиот Заечар нема датум, поради настап на хрватски репрезентативки на СП. Само се знае дека Будуќност доаѓа на 19 јануари.

Loading