Одлични резултати

Моделарство

На Спортскиот аеродром кај Мало Коњари, имаше Куп во радиоуправувачки модели. Возбудувањата беа во три категории. Во Ф-3-Ј едрилици, најуспешни се кавадарчаните Јосифовски, Чејков и Стевковски. Во Ф-3-А акробатски модели на авиони за професионалци најдобри се скопјаните Пановски и Христов, пред битолчанецот Цветковски. Кај Ф-3-А за аматери прв е битолчанецот Здравески пред кавадарчанецот Милошевиќ.

Loading