Примен гол оддалеку

Трета и општински лиги

Корзо потклекна на гостувањето кај Бабуна во Велес со 1-0. Прими гол оддалеку, а промаши многу шанси. Останати од Трета лига: Млекар – Борец 1-1, Младост – Вардар 1-3, Г. Коњари – Кадино 3-1. В недела се дуелите: Корзо – Г. Коњари, Борец – Младост, Партизан – Млекар. Табела: Кожуф 20, Корзо 19. В недела (10 ч.) во А – Лигата Пролетер оди на Братство Житоше. Останати: Кадица – Тополчани, Обршани – Чепигово, Боротино – Динамо, Козара – Гарван. Претходно: Козара – Братство 2-5, Гарван – Боротино 4-1, Динамо – Обршани 3-1, Тополчани – Пролетер 2-0, Тризла – Кадица 1-2. Табела: Кадица и Пролетер по 13. Во Општинска Б, недела (14 ч.) дерби е Слога – Варош. Останати: Прилеп сити – Клепач, Илинден – Канатларци, Пелагонија – Беровци. Претходно: Беровци – Прилеп сити 1-3, Пелагонија – Варош 0-3, Слога – Канатларци 7-1, Илинден – Клепач 3-3. Табела: Слога 18, Варош 15.

Loading