Куп натпревар

Моделарство

В недела, на Спортскиот аеродром кај Мало Коњари, ќе се одржи Куп натпревар во радиоуправувачки модели “Прилеп 2011”. Одредени се две категории: Ф-3-Ј радиоуправувани едрилици и Ф-3-А радиоуправувани акробатски модели на авиони. Натпреварот е единствен од овој вид во земјава. Постигнатите резултати се бодуваат и за државно првенство.

Loading