Нема стоп за Корзо

Трета и општински лиги

ФК Корзо на Панде Трајчески и Горан Тодоорвски прави чуда. Иако е меѓу неколку клубови кои бараат терен, домаќин е во Тополчани, пак стаса до максимум бодови – девет. Нема ривал кој ќе каже стоп. Што би било ако игра на новиот терен Могила? Викендов Трета лига: Младост – Корзо, Партизан – Сирково, Млекар – Кожуф, Превалец – Кадино, Ц. Река – Г. Коњари. Претходно: Г. Коњари – Превалец 1-0 , Кадино – Младост 2-3, Корзо – Млекар 3-0, Кожуф – Партизан 4-1. Табела: Корзо девет, Кожуф седум. Општинска А, недела (10 ч.): Обршани – Братство, Боротино – Ц. Ѕвезда, Козара – Кадица, Гарван – Пролетер, Динамо – Тополчани, Чепигово -Тризла. Општинска Б, недела (16 ч.): Канатларци – Прилеп сити, Варош – Клепач, Беровци – Илинден, Пелагонија – Слога.

Loading