Изложба од Беди Ибрахим

Изложба на 25 цртежи од Беди Ибрахим ќе биде отворена вечерва од 20 часот во галеријата на Центарот за култура. Историчарот по уметност Конча Пирковска вели дека поставката е древна приказна за воспоставувањето на хармонија меѓу човекот и природата. Ибрахим имал над 20 самостојни изложби во земјата и странство и многу групни. Добитник е на повеќе национални и меѓународни награди. Член е на ДЛУМ и професор е на вајарскиот отсек на ФЛУ.

Loading