Прилепско културно лето

НУЦК “Марко Цепенков”

Петок, 12 август

Фоаје – 20.30 часот

Вечер на духовна музика

Градски црковен хор”Св. Благовештение”

Понеделник,15 август

голема сала – 21.00 часот

солистички концерт на виола на Љупчо Трајаноски

Среда, 17 август

Плоштад Александрија – 21.00 часот

Вечер на староградски песни

КУД “Пензионер”- Прилеп

КУД “Билјана” – Охрид

КУД “Сирма војвода” – Битола

“Октет Прилеп”

Четврток, 18 август

Летна сцена -21.00 часот

Кореодрама

“ПИРЕНА” – Танцово Студио Зодијак и Кире Миладиноски

Loading