СТРИП РАБОТИЛНИЦА ВО ПАПРАДИШТЕ

Втората стрип работилница со повеќемина македонски стрип автори, кои твореа на научно фантастична тема имаше Центарот за визуелна уметност “Визант” во селото Папрадиште. Богатото културно наследство кај Папрадиште е вистинска инспирација за уметниците. Интересен е пределот и буди уменички дух. Зато токму таму се органзиираат работилниците – вели Крстески. Предавање на работилницата одржа Љубомир Михајловски.

Loading