ПРВИ ЛИЦЕНЦИ

Бокс

Боксерската федерација “Пробокс Македонија”, со седиште во Прилеп, е примена за рамноправна членка во ЕБУ (Европска боксерска унија). Добиено е право за издавање професионални лиценци. Цела земја аплицираат кај нас. Условите се по меѓународните прописи. Најважен е лекарскиот преглед. Само комплет здрав боксер може в ринг. Првите лиценци ги добија нашите Илија Јовановски и Александар Николоски за учеството во Босна. Претрпија порази, но се покажаа, особено Николоски кој издржа четири рунди – вели Дарко Чатлески, претседател на Федерацијата. Наесен е најавен профи – бокс спектакл во арената “Сонце”.

Loading