“МАРАТОНЦИТЕ….” НАГРАДЕНИ ВО ДЕБАР

Маратонците го трчаат почесниот круг” на прилепскиот театар во режија на Кирил Петрески, ја доби посебната награда од публиката на Фестивалот “Албанскиот театар во Македонија” во Дебар. На публиката им се допадна веселата комедија на текстот на Душан Ковачевиќ.. Нашиот театар беше единствениот македонски кој настапи на овој фестивал на албански јазик.

Loading