КРСТЕВСКИ ВО КРАГУЕВАЦ

Стрип уметникот Златко Крстески го претставуваше Прилеп и Македонија на меѓународниот стрип фестивал “Година прва” во Крагуевац, Србија. Тој беше меѓу еминентни автори од целиот свет, меѓу кои и Морено Буратини. Претходно стрип цртачот беше дел од осмата Лесковачка стрип смотра. Центарот за визуелна уметност “Визант” на Крстески наскоро ќе промовира стрип антологии.

Loading