КРСТЕСКИ ВО БЕЛГРАД

Стрип цртачот Златко Крстески учествуваше на меѓународниот симпозиум за современа дигитална илустрација и анимација “БАЛКАН” во Белград, каде ја претстави македонската ликовна уметност во цртањето илустрации, анимација и стрип. Тој продолжува со серијата успешни претставувања на Прилеп и Македонија на меѓународни манифестации. Беше единствен претставник на изложбата во Феникс, САД, а претходно излагаше и во Италија.

Loading