ЗАПЛЕТКАНО НА ВРВОТ

Трета и Општински лиги

Лидерот Победа јуниор нема пораз, но не е сигурна на врвот, по ремито кај Кожуф (1-1), а со победата на Бабуна над Младост (3-0). Разликата е три бода. В недела Победа ј. го чека Превалец, Бабуна оди на Д. Езеро. Останати: Ц. Река – Г. Коњари, Младост – Корзо, Млекар – Илинден. Претходно: Партизан – Млекар 3-4, Корзо – Ц. Река 3-2. Табела: Победа ј. 66, Бабуна 63 бода. Во А Општинската лига заврши основниот дел. Првите четири Динамо, Кадино, Тополчани и Кадица разигруваат квалификации од 25 мај за прво место. Претходно: Динамо – Пролетер 3-0, Ц. Ѕвезда – Кадино 1-5, Козара – Кадица 3-2, Обршани – Чепигово 4-5, Тризла – Тополчани 6-3.

Во Б лигата првото Братство Житоше е А лигаш. Претходно: Беровци – Мукос 5-3, Клепач – Гарван 1-5, Братство – Илинден 3-0.

Loading