ТРОЈЦА “БРОНЗЕНИ”

Џудо

Кој друг, ако не ЏК Пролетер, може да израдува со медали од странство. На меѓународен турнир во Белград, освеноени се три “бронзи”. Јованка Гусакоска е трета кај јуниорките, а Владимир Стојаноски и Александар Атанасоски кај кадетите на задоволство на тренерот Игор Димитријоски. Учествуваа 400 џудисти од 11 земји. Претходно, на Државното сениорско првенство, среде Скопје за прво место триумфираа Гусакоска, Никола Велески и Дарио Тасески.

Loading