ЗАТЕГНАТО НА ВРВОТ

Трета лига

В недела (16 ч.) продолжува трката за првото место. Лидерот Победа јуниор, по триумфот кај Партизан Обршани со 0-2, ја чека Црна Река, а втората Бабуна оди кај Вардар Неготино. Останати: Илинден – Партизан, Вардарски – Г. Коњари, Млекар – Д. Езеро, Кожуф – Корзо. Претходно: Корзо – Вардарски 3-2, Г. Коњари – Илинден 1-0, Младост – Млекар 0-0. Табела: Победа ј. 50, Бабуна 48 бода. Во општинската А – лига в недела (16 ч.) првиот Динамо по победата над Козара со 3-1 оди кај Кадица во Забрчани. Останати: Кадино – Тополчани, Пролетер – Тризла, Ц. Ѕвезда – Обршани, Боротино – Козара. Претходно: Обршани – Боротино 5-2, Тризла – Ц. Ѕвезда 4-0, Тополчани – Пролетер 5-4, Чепигово – Кадино 1-5. Табела: Динамо 37, Тополчани 33 бода. Во општинската Б – лига (10 ч.) по поразот на лидерот Братство од Клепач со 2-1, го чека Беровци. Останати: Илинден – Пелагонија, Гарван – Мукос. Претходно: Пелагонија – Гарван 2-1, Беровци – Илинден 1-3. Табела: Братство 33, Илинден 32 бода.

Loading