САДНИЦИ НА 40 ХЕКТАРИ

Во акцијата ден на дрвото, граѓаните насадија 160 илјади садници багрем, јасен, црн бор. Зеленило добија околу 26 хектари од околината на селото Алинци. Вработените од ЈП “Црн бор” насадуваа кај месноста Чашка, во близина на Плетвар. Насадивме 11 хектари, остануваат уште три – вели Илија Димитриоски, директор на ЈП “Црн бор”. Дрвца никнуваат и по училишните дворови и во урбаните заедници.

Loading