ПРИЛЕПЧАНЕЦОТ КОТЕСКИ – КОМАНДАНТ НА ЗОК

Бригадниот генерал Горанчо Котески, која има прилепско потекло, е нов командант на Здружената оперативна команда на АРМ (ЗОК). Претседателот Ѓорѓе Иванов, кому досега му беше аѓутант, го постави на новата одговорна функција. Котески завршил високи воени школи во странство. Беше воен аташе на Македонија во Германија.

Loading