СИТЕ ПРВИ МЕСТА ЗА ПРИЛЕП

Шах

На државен турнир во Негорски Бањи за лица со оштетен слух, стонастотен успех на тимот од Прилеп. Поединечно, меѓу 42 учесници од 14 града, тројцата прилепчани се на врвот: Милан Спиркоски, Живко Трајкоски и Владо Петрески. На брзопотезното првенство Спиркоски пак прв, пред Петрески и Трајкоски. Тие го сочинуваа победничкиот тим екипно со максимални 15 поени од пет кола. Заслужено добија пехари, маици и медали на задоволство на секретарот Диме Башески.

Loading