“ДРЕН 2008” ВО БИТОЛА

Ретроспективна изложба на 30 слики создадени од дваесетина уметници од земјата и странство на колонијата “Дрен 2008” организирана од ЦК “Марко Цепенков” е отворена во изложбениот салон на ЦК во Битола. На видум се делата на сите три колонии. Културните институции од Прилеп и Битола имаат плодна соработка. Годинешната колонија ќе се одржи од 1до 9 јули.

Loading