СТОЈАНОСКИ ПРЕД ЗАОВ

Борење

Сите погледи беа кон Дејан Заов на Изборното младинско првенство во Радовиш, но пријатно изненади Мартин Стојаноски. Во категоријата до 50 кг., ги собори сите ривали. Првото место му носи повик во репрезентацијата. Немаше респект кон никого. Скопјани, кичевец и штипјанец ги признаа поразите – задоволни се тренерите на 7 Мај Леов. Заов овојпат немаше среќа и до 59 кг, стаса до седмото место, додека Душко Стојаноски до 74 кг., е осми.

Loading