БРОНЗЕНА ПЛАКЕТА ЗА КРСТЕВСКИ

Уметникот Златко Крстески освои бронзена плакета на 12 меѓународен фестивал на афоризам и карикатура во Струмица. Тој е единствениот македонски награден карикатурист. Наградена е инвентивната карикатура, посветена на карневалот, која беше вброена меѓу подобрите учесници од Македонија, Украина, Холандија.

Loading