ПАТЕРИЦИ И ШТИПКИ ОД ШВЕДСКА

Томе Велјаноски, нашинец во Шведска, испратил во болницата околу 15 чивта патерици и 12 штипки за отстранување на пелени кај болните. Донацијата била на царина. Штипките односно машите, не се нови, ама се како нови, набавени од Старски дом во Шведска. Таму набавуваат новини па на овие му минува модата – вели Велјаноски. Лани тој испрати и патерици, донација од Швеѓани.

Loading