БОШЊАК И КОМПАНИЈА ВО НОВИ САД

Гимнастика

Четворица членови од КГС Партизан, викендов учествуваат на силен меѓународен турнир во Нови Сад, Србија. Мнозинство се во шестчлениот македонски тим, покрај двајца битолчани, според изборот од Федерацијата. Предводник е Дино Бошњак, после Ивана Јанкоска, Александар Наумоски и Емилија Јовеска. Во тешка конкуренција со Срби, Хрвати, Бугари, Словенци и други, најмногу очекуваме од државниот првак Бошњак и од битолчанецот Иван Крстевски – велат од Федерацијата. Дино Бошњак, “прилепскиот Церар”, лани на турнирот го освои одличното трето место.

Loading