МЕНУВАЊЕ НАВИКА ЗА ПЛАЌАЊЕ

Арена Сонце

Државата била лош стопан со Универзалната сала, а ситуацијата веднаш се менува, откако е под закуп на РК Жито Прилеп. Не е ново само името Арена Сонце, туку и навиките за неплаќање на оние кои го користеле објектот. Дури 90 отсто не давале ниту денар надомест. Мора да се исполнуваат обврските. Потпишуваме договори со прифатливи цени – конкретни се од РК Ж. Прилеп. Тренираат кошаркарите на У. Баскет, ракометарите на РК Филип, рекреативци. Седум часа ќе се за сите категории од РК Жито Прилеп. Во салата има чиста подлога, осветлување и топла вода. Ќе се поставува нов паркет и други зафати, вредни 25 илјади евра – најавуваат новите стопани. Салата ја одржува екипа, водена од Рубин Седлоски, Тука е и поранешниот фудбалски голман, Диме Христоски – Дујо.

Loading