ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА НА ЦРВЕН КРСТ

“Грешката е предизвик која носи искуство, можеш и умееш да направиш промена” е насловот на хуманитарна изложба, организирана од Црвениот крст. Изложни се 20 цртежи, накит, предмети од глина, честитки и украсни чаши, изработени во проектот “Намалување на штети од употреба на дроги”, во кој беа вклучени лица, стабилизирани на метадонскиот третман. Сакавме да влијаеме на јавната свест, за дестигматизација и дедискриминација на лицата кои употребуваат дроги – велат од Црвениот крст на Прилеп.

Loading