ДЕТСКИ ХОР ВО ПАРАКЛИС

Да пееш треба да имаш талент. Но, за да го воспеваш Бога, треба длабока љубов, кон себе, луѓето, кон сé. Тоа е дар! Првиот детски хор од 1936 година , силно пеел за Велики петок. Скромно облечени деца, како ракатка збрани во хорот на отворањето на црквата Свети Кирил и Методија. Голем петок е денот пред престојните Велигденски празници. Тогаш се целива телото Исусово, пред да Воскресене. По верските храмови се дава растение за здравје и бериќет, се купува нешто од тезгите околу верските храмови за здравје. Адети по народот. Не случајно останати.

Loading