ПОБЕДА ј. ВО ВЕЛЕС

Трета лига

Големо дерби во Третата лига – Југ. Во недела на Градски стадион во Велес, втората Бабуна ја пречекува првопласираната Победа јуниор. Во домашниот тим е собран квалитетот од велешкиот крај. Брани искусниот Јалдашев, а тука се Трпков, Адиловиќ, Темов и некогашниот играч на 11 Октомври, Петковски. Во Победа јуниор повредени се Јусуфоски, Карчески и Котески. Останати: Корзо – Превалец, Г. Коњари – Д. Езеро, Партизан – Младост, Кожуф – Млекар. Претходно: Победа ј. – Вардар 8-1, Млекар – Вардарски 1-5, Ц. Река – Партизан 1-4, Младост – Г. Коњари 2-1, Д. Езеро – Корзо 4-1. Табела: Победа ј. 34, Бабуна 31, Младост 27 бода.

Loading