ЦРВЕНА ЗВЕЗДА НЕ СИ МОЖИ СО ДИНАМО

Општински лиги

В недела (10 ч.) во А лига, во Мажучиште Динамо го чека Тополчани. Првопласираниот игра со четвртиот и оди на 10-та победа. Моќта ја покажа претходно, кога во Сенокос ја совлада Ц. Ѕвезда со 0-4. Останати: Тризла – Чепигово, Обршани – Кадица, Козара – Воѓани, Боротино – Кадино, Ц. Ѕвезда – Пролетер. Резултати: Пролетер – Боротино 0-0, Кадино – Козара 4-1, Воѓани – Обршани 0-3, Кадица – Тризла 1-2, Чепигово – Тополчани 1-2. Води Динамо со 27, пред Пролетер со 20 бода. Во Б лигата води Братство со 23, пред Илинден и Мукос по 17 бода.

Loading