ДЕЦАТА НА ДУШЕК

Борење

На 2 ноември, по повод празникот 3 Ноември, денот на ослободувањето, ќе има четврто Градско пионерско првенство во борење слободен стил. Организатор е клубот 7 мај Леов. Очекуваме околу 90 деца. Зависи колку ќе пријават од училиштата – вели Сашо Игнатовски, тренер. На државното во Скопје трети беа Бурхан Фејзоски и Филип Јованоски, а Леонардо Насески тешко се повреди.

Loading