БИОБИБЛИОГРАФИЈАТА НА ЛАЗЕСКИ ВО СКОПЈЕ

Биобиблиографијата за големиот уметник Борко Лазески, издание на градската библиотека “Борка Талески”, вчера беше претставена во Скопје. За трудот на д-р Наде Караџоска, зборуваше академскиот сликар Владимир Ѓорѓиоски. Сеќавања за уметникот пренесе Коле Манев. Биобиблиографијата е на македонски и англиски јазик, во која е претставено творештвото на големиот уметник.

Loading