СВЕТСКИ КУП СО 10 ГОДИНИ ТРАДИЦИЈА

Моделарство

Градов викендов е домаќин на Светски куп во воздухопловно моделарство. Организатори се Аеро клубот и Воздухопловната федерација на Македонија. Најавени се врвни мајстори во четирите дисциплини од Австрија, Хрватска, Турција, Бугарија, Словенија, како и домашни. Купот слави 10 години постоење. Натпреварите ќе бидат на Спортскиот аеродром М. Коњари.

Loading