ДОМИНИРААТ МЛАДИТЕ

Општински лиги

Во општинските лиги есенва доминираат младинци. Мнозинството се излезени од фудбалските школи и сакаат да се докажат. На терен “летаат пердуви”. Најдобрите се надеваат да бидат забележани и повикани во повисок ранг. В недела (10 ч.) трето коло А – лига: Обршани – Динамо, Козара – Тризла, Боротино – Тополчани, Ц. Ѕвезда – Чепигово, Пролетер – Кадица, Кадино – Воѓани. Претходно: Динамо – Кадино 6-3, Воѓани – Пролетер 3-4, Кадица – Ц. Ѕвезда 3-1, Чепигово – Боротино 3-0 (сл.), Тополчани – Козара 8-1, Тризла – Обршани 0-3 (сл.). Води Кадица со шест бода. Б – Лига (15 ч.): Мукос – Братство Житоше, Илинден – Клепач, Пелагонија – Гарван. Претходно: Братство – Канатларци 4-1, Клепач – Мукос 1-2, Гарван – Илинден 0-3 (сл.), Беровци – Пелагонија 0-0. Води Пелагонија со четири бода.

Loading